استیون هاوکینگ کیست؟

Stephen Hawking

زندگی هرچقدرهم مشکل به نظر بیاید، بازهم می توانید در کاری موفق شويد، تنها نکته این است که هرگز، تسلیم نشوید

Stephen William Hawking

«زندگی نامه»

استیون هاوکینگ، دانشمند و محقق مشهور، در ۸ ژانویه سال ۱۹۴۲به دنیا آمد. او  فیزیکدان نظری، کیهان شناس، نویسنده و مدیر تحقیقات کیهان شناسی است و تحصیلات خود را در دانشگاه کمبریج گذرانده . بخش اعظم  شهرت او، به خاطر کتب هایش است ؛ از جمله کتاب های او ،کتاب  تاریخچه زمان  و کتاب  طرح بزرگ  است ؛همچنین به خاطر فعالیت در زمینه کیهان شناسی و گرانش کوانتومی، به ویژه دربارهٔ  سیاه چاله  شناخته شده است.

   رسالهٔ دکترای استیون هاوکينگ ، با عنوان  خواص جهان‌های در حال بسط ، نوشته شده ‌است . هاوکینگ ،در ۲۴ سالگي، زمانی که دانشجوی فوق لیسانس هال ترینیتی کمبریج  بود، این  پژوهش ۱۳۴ صفحه‌ای را  نوشت.

   زمینهٔ پژوهشی اصلی وی کیهان ‌شناسي و گرانش کوانتومي است. از مهم‌ ترین دستاوردهای وی مقاله‌ای است که به رابطهٔ سیاه‌ چاله‌ها و قانون‌های ترمودینامیک می‌پردازد. او نشان می‌دهد که سیاه‌ چاله‌ها بعد از مدتی به وسیله  ی زوج‌های ذرات مجازی که در افق رویداد آن تشکیل می‌شود، نابود می‌شوند که همین زوج ذرات ، پیش‌بینی می‌کند که سیاه چاله‌ها باید استیون از خود تابش کنند، که امروزه این امواج به نام تابش هاوکینگ (و گاهی تابش بکستين-هاوکینگ) خوانده می‌شوند.

   مقالهٔ مشترک استیون هاوکینگ و پنروز که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد و ثابت ‌کرد که اگر نسبیت عام درست باشد و جهان دارای آن مقدار ماده که مشاهده می‌کنیم باشد، باید تکینگی انفجار بزرگ در گذشته رخ داده باشد.

   استیون هاوکینگ به  بیماری به اسم اسکلروز جانبی امیوتروفیک  مبتلا بود که نوعی خواب اندام محسوب میشود و چون  هاوکینگ  به علت ابتلا  به بیماری ای ال اس (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک)، امکان تحرک نداشت، از سیستمی که با استفاده از هوش مصنوعی تولید شده بود برای صحبت کردن استفاده می‌کرد.

   بیماری ای ال اس باعث تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم دستگاه عصبی مرکزی فرد می‌شود. به همین دلیل صدای او آهنگی رباتیک داشت. هاوکینگ اذعان می‌کرد که صدایش هنوز کمی رباتی است اما تأکید می‌کرد که به دنبال صدایی «طبیعی‌تر» نیست. اومی گفت: «این صدا حالا به نشانه من تبدیل شده و حاضر نیستم آن را با یک صدای طبیعی با لهجه بریتانیایی عوض کنم.» او می‌افزاید که شنیده ، کودکانی که به صدای کامپیوتری نیاز دارند، ترجیح می‌دهند صدایی شبیه به او داشته باشند. شرکت بریتانیایی سویفت کی ، در ساخت این دستگاه مشارکت داشته‌است. تکنولوژی هوش مصنوعی این شرکت (که در حال حاضر به عنوان اپلیکیشن صفحه کلید در تلفن‌های هوشمند به کار گرفته می‌شود)، یادمی‌گرفت که هاوکینگ چطور می‌اندیشد و بر این اساس ، واژه‌ای را پیشنهاد می‌داد که این دانشمند قصد استفاده از آن را داشت.

   او در طول ۷۶ سال از زندگی خود ،کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی رو به یادگار گذاشت و در سال ۱۴ مارس ۲۰۱۸ درگذشت.

برای دیدن پست‌ مربوط به این مقاله کلیک کنید

مقالات مرتبط

دانش تریز (۱)

بخش اولِ دانش TRIZ
واژه TRIZ برگرفته شده از حروف اول كلمات در عبارت روسی زیر می‌باشد: (Teoriya Resheniya Izobrototelskikh Zadatch) .
دانش TRIZ با نام‌ها و عنوان‌های توصیف‌گر مختلفی همانند نوآوری نظام‌یافته، خلاقیت اختراعی، فناوری خلاقیت و نوآوری، روش‌شناسی اختراع، الگوریتم اختراع، روش‌شناسی حل مسئله‌های ابداعی و… نامیده میشود.

روش کایزن چیست؟

یکی از ابزارهای مورد استفاده در مهندسی صنایع، متد کایزن هستش که کایزن، لغتی ژاپنی است که معنی بهبود مستمر میده.
مفهوم کایزن به ما میگه که حتی یک روز را هم نباید، بدون ایجاد بهبود در یکی از بخش‌های سازمان ، هر چند جزئی، بگذرونیم.
فعالیت های زیادی رو کایزن شامل میشه ، مثل :تمرکز بر‌مشتری، کنترل کیفیت جامع،علوم و تکنولوژی به روز ومدرن…

۳ باور اشتباه درباره‌ٔ قدرت مغز که نمی‌دانستید!

بازی برای مغزِ انسانِ یا نقاشی کشیدن صرفا تفریحیه که همه نباید انجامش بدن(!) و یا حتی تنبلی میکنیم و فکر میکنیم چون خیلی از کارها(مثل یادگرفتن موسیقی) رو باید از کودکی انجام میدادیم و یاد میگرفتیم، ولی دیگه دنبالش نمیریم!
پیشنهاد میکنیم پست‌هارو ورق بزنید و اگر شما هم مثل ما دچار این سوء تفاهم‌ها هستید برطرفش کنید.

10 تجربه‌ی ناب برای موفق شدن در سازمان‌های دولتی

همراهان عزیز و دوست‌داشتنی راهبرد سلام ؛
امیدواریم که حالتون خوب و تنتون سالم باشه
تو این بخش از •راهبردنامه• مسئله‌ای رو عنوان کردیم که قطعا دغدغه‌ی خیلی‌هاست…
باعث افتخار ماست که نظر شما رو هم در این زمینه بدونیم😊🌹

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =