مقاله Identifying essential competencies needed for success in industrial engineering fields of work

پیش‌تر و به ابتکار انجمن علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد، پادکست‌هایی با عنوان روی موج صنایع تهیه و منتشر شده بود که به حوزه‌های کاری مهندسان صنایع می‌پرداخت و در هر پادکست یک حوزه کاری معرفی می‌شد و طی مصاحبه با چند نفر از دانش‌آموختگان رشته مهندسی صنایع در حوزه مربوطه، مهارت‌های نرم، ابزارها و تکنیک‌ها و سپس نرم‌افزارهای موردنیاز برای موفقیت در آن حوزه کاری شرح داده می‌شد. در ادامه این اقدام انجمن، مقاله‌ای توسط دو تن از همکاران انجمن (آیدا سادات سیدمروستی و احمد مهرپرور) و همچنین استاد مشاور انجمن (دکتر مجید شخصی‌نیائی) در دهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع و سیستم‌ها) در شهریورماه 1403 منتشر شد تا این اقدام شایسته با رویکردی علمی و در سطح ملی و بین‌المللی (با توجه به انگلیسی بودن مقاله) در اختیار مخاطبان رشته مهندسی صنایع قرار داده شود.

این مقاله با بررسی فاصله و گپ مهارتی آموخته‌شده در دانشگاه در مقایسه با مهارت‌ها و خواسته‌های واقعی و کاربردی مورد نیاز در محیط کار، کمک می‌کند تا دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این فاصله مهارتی را برای اشتغال در شغل آینده خود شناسایی کرده و به فکر بهبود و جبران آن باشند. همچنین آن‌ها با آگاهی از موارد کلیدی هر حوزه شغلی، می‌توانند مطابق علاقه و استعداد خود حوزه شغلی آینده و گرایش تحصیلی خود را انتخاب کنند.
اساتید نیز با بهره‌گیری از نتایج این مقاله می‌توانند محیط و مطالب آموزشی خود را مطابق نیازهای بازار کار و خواسته‌های بنگاه‌ها تنظیم کنند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که تاکید بر مهارت‌های نرم و استفاده از ابزارها و نرم‌افزارهای تخصصی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر بهبود عملکرد و کارایی مهندسان صنایع در محیط‌های کاری داشته باشد. این مقاله با شناسایی و تحلیل مهارت‌های کلیدی و ابزارهای مورد نیاز، نقش مهمی در پر کردن فاصله بین آموزش دانشگاهی و نیازهای واقعی صنعت ایفا می‌کند.
سهم علمی این مقاله در شناسایی و تأکید بر اهمیت مهارت‌های نرم و فنی در محیط کار و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود و ارتقاء این مهارت‌ها است. این پژوهش می‌تواند به عنوان مرجعی برای دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و حتی متخصصین فعال در حوزه مهندسی صنایع مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، پژوهش‌های آینده می‌توانند با تمرکز بر سایر گرایش‌های مهندسی و بررسی عمیق‌تر ابزارها و نرم‌افزارهای خاص هر گرایش، به گسترش و تعمیق دانش در این زمینه کمک کنند.

مقالات مرتبط

تحصیل درکشور برگ‌های افرا

با درنظر گرفتن سطح کیفی دانشگاه‌ها و هم‌چنین استانداردهای مطلوب زندگی،تحصیل درکانادا،برای کسانی که به دنبال ادامه‌ی تحصیل در بهترین دانشگاه‌های دنیا هستند،می‌تواند مد نظر باشد.
دراین‌جا،به بررسی نکاتی می‌پردازیم که می‌تواند تأثیر زیادی در انتخاب شما داشته‌باشد:

روش کایزن چیست؟

یکی از ابزارهای مورد استفاده در مهندسی صنایع، متد کایزن هستش که کایزن، لغتی ژاپنی است که معنی بهبود مستمر میده.
مفهوم کایزن به ما میگه که حتی یک روز را هم نباید، بدون ایجاد بهبود در یکی از بخش‌های سازمان ، هر چند جزئی، بگذرونیم.
فعالیت های زیادی رو کایزن شامل میشه ، مثل :تمرکز بر‌مشتری، کنترل کیفیت جامع،علوم و تکنولوژی به روز ومدرن…

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =