مهندسی صنایع؛ معرفی گرایشها
۱.معرفی گرایش بهینه سازی سیستمها
میتوان گفت مهمترین و پیچیدهترین امتحان ورودی کارشناسی ارشد است. مجموعهی مهندسی صنایع، متعلق به گرایش بهینه سازی سیستمها میباشد. دروسی که در این گرایش از دانشجویان امتحان گرفته میشود، نسبت به گرایشهای دیگر برای دانشجویان صنایع تخصصیتر بوده. لذا دانشجویان صنایع از این جهت از دانشجویان رشتههای دیگر جلوتر هستند.
۲.معرفی گرایش سیستمهای سلامت
مهندسی سیستمها کمک میکند تا سیستمهای موجود سلامت، شناسایی، بررسی و آنالیز شوند. سپس با ارائهی راه حلهایی، سیستم کاراتر عمل کند و بهره وری سیستم افزایش یابد. این امر باعث میشود بیمارستانها، بیمارمحور، پاسخگو و انعطاف پذیرتر باشند.
۳.معرفی گرایش مدیریت نوآوری و فناوری
گرایش مدیریت نوآوری و فناوری در کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، شامل مجموعه فعالیتهایی است. این فعالیت ها که منجر به تجاری سازی محصولات با بهرهمندی از جدیدترین فناوریها و نوآوریها ،در سطح بنگاه می شود. دراین گرایش، به دانشجویان یک فهم عمیق و جامع از تفاوتهای بین مدیریت نوآوری و فناوری با روشهای سنتی معمولی،ارائه خواهدشد.
۴.معرفی گرایش مدل سازی سیستمهای کلان
مدل سازی سیستمهای کلان به تعلیم و تحقیق در زمینهی برنامه ریزی و طرح سیستمهای مختلف موردنیاز جامعه میپردازد. این سیستمها، عموماً در ابعاد مختلف منطقه یا کشور مطرح میشوند. سیستمهای حمل و نقل، آب رسانی و فاضلاب، ارتباطات، انتقال و توزیع کالاها، تأمین و توزیع انرژی، خدمات آموزشی یا بهداشتی از این دسته هستند.
5.معرفی گرایش آینده پژوهی
آینده پژوهی رشته ای میان رشتهای و تلفیقی از علوم مهندسی و مدیریت است. هدف از این رشته، تربیت متخصصانی است. ایشان دارای قدرت تخیل، پیش بینی و تصمیم گیری صحیح و به موقع در عرصههای خرد و کلان، مخصوصاً در عرصهی علم و فناوری باشند.
6.معرفی گرایش سیستمهای مالی
مهندسی سیستمهای مالی،عبارت است از طراحی، توسعه و نوآوری در ابزار و سیستمهای مالی و ارائهی راه حلهای خلاقانه. برای حل مشکلات مالی و کاهش ریسک در جهت افزایش ارزش شرکتها.
7.معرفی گرایش لجستیک و زنجیرهی تأمین
زنجیرهی تأمین شامل تمامی فعالیتهای مرتبط با جریان و مبادلهی کالاها و خدمات، از مرحلهی ماده خام تا مرحلهی محصول نهایی است. مدیریت زنجیرهی تأمین (SCM)،ایجاد هماهنگی در تولید، موجودی، مکان یابی و حمل ونقل بین شرکت کنندگان در یک زنجیرهی تأمین است. برای دستیابی به بهترین ترکیب پاسخ گویی و کارایی برای موفقیت در بازار، صورت میگیرد.
8.معرفی گرایش مدیریت پروژه
مطالب مربوط به این گرایش از مهندسی صنایع، تنها مربوط به دورهی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه گرایش مهندسی نفت و گاز است.این گرایش در دانشگاه تهران پذیرش میشود، میباشد. لذا بقیهی دانشگاهها فقط تحت عنوان مدیریت پروژه در این گرایش پذیرش دارند.
9.معرفی گرایش مدیریت مهندسی
گرایش مدیریت مهندسی در دنیا گرایشی شناخته شده، با سابقه، متداول و پولساز است. بیش از ۳۰۰ دانشگاه در دنیا،رشتهی مدیریت مهندسی را دارند. ۶۵ دانشگاه با این رشته، کنسرسیوم رشته را تشکیل دادهاند. دورهی ۴ سالهی کارشناسی، دکترا و مجازی آن نیز متداول است.
پاسخها