نیکولا تسلا (Nikola Tesla) ، مخترع و مهندس برق ۱۰ جولای ۱۸۵۶ در روستای سمیلجان، امپراتوری اتریش (کرواسی کنونی) به دنیا آمد و ۷ ژانویه ۱۹۴۳درگذشت. تسلا بیشتر بهدلیل طراحی سیستم نوین برقرسانی براساس جریان متناوب شناخته میشود.
تسلا اختراعاتی را در طول حیاتش به نام خود ثبت کرده بود که هرکدام پتانسیل تغییر وضع جوامع و کوتاه کردن دست افراد سودجو و ثروتمندان دنیا از برخی منابع را داشتند؛ در ادامه به بررسی چند اختراع گمشده نیکولا تسلا خواهیم پرداخت.
۱.اشعه مرگ
نیکولا تسلا در دهه ۳۰ میلادی ادعا کرد که پرتو مرگباری به نام تلفورس (Teleforce) ساخته است که امکان شلیک مقدار زیادی انرژی با برد بیش از 300 کیلومتر به سمت یک هدف مشخص دارد، اما از آنجایی که این وسیله باعث برتری کامل یکی از طرفهای درگیر بر دیگری میشد، تسلا از تحقیقات بیشتر در مورد تلفورس و ساخت تجهیزات مخرب بر اساس تکنولوژی این سلاح جلوگیری کرد.
۲.نوسانگر تسلا
در سال ۱۸۹۸ این دانشمند نابغه گفته بود که نوعی نوسانساز کوچک را ساخته است که با متصل شدن به قسمتی از دفتر کارش میتواند کل ساختمان را تکان دهد و به گونهای زلزله ایجاد کند!
پس از اینکه تسلا متوجه آثار فاجعهبار گسترش استفاده از این وسیله شد، نوسانگر را از بین برد.
البته برخی نظریهپردازان گفتهاند که دستگاه عجیب تسلا در پروژههایی مانند هارپ مورد استفاده قرار گرفته است.
۳.الکتریسیته مجانی
تسلا در بین سالهای ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۲ سازهای بزرگ به نام برج واردنکلیف (Wardenclyffe Tower) را در نیویورک آمریکا ساخت. گفته شده بود که کاربرد برج واردنکلیف جابه جایی پیام از طریق رسانایی در پوسته زمین میباشد.اما هدف اصلی تسلا از اجرای این پروژه توزیع الکتریسیته مجانی در همه جای کره زمین بود و به این ترتیب ساکنان زمین میتوانستند با فرو کردن میلهای در زمین از برق مجانی استفاده کنند.
تسلا در سال ۱۹۰۶ و در پی فشارهایی که از سوی سرمایه گذاران صنعت انرژی به او وارد شد پروژه برق مجانی را به کلی رها کرد.
۴.بشقاب پرنده
در سال ۱۹۱۱ نیکولا تسلا در مصاحبهای با روزنامه نیویورک هرالد (New York Herald) گفت که مشغول ساخت دستگاهی با توانایی مقابله با نیروی جاذبه زمین است که بدون نیاز به بال و یا تکنولوژیهای مورد استفاده در وسایل پرنده آن دوران، میتواند برای مدت زیادی در آسمان پایدار باشد و در جهات مختلف با سرعت زیاد حرکت کرده و از جریانهای مختلف هوایی و مشکلاتی که برای هواپیماها وجود دارد، در امان بماند.
از انجا که در آن زمان استفاده از سوختهای فسیلی برای راهاندازی وسایل نقلیه مرسوم بود، این اختراع تسلا هم سرنوشتی مشابه ایده برق مجانی داشتن.
۵.کشتیهای هوایی پیشرفته
تسلا زمانی ایده کشتیهای هوایی الکتریکی که میتوانستند در ارتفاع ۱۳ کیلومتری زمین پرواز کنند و انرژی آنها از الکتریسیته موجود در محیط تامین میشود را مطرح کرده بود؛ گفته شده که در صورت عملی شدن، این وسایل پرنده نیازی به سوختگیری و تامین انرژی از طریق منابع تجدید ناپذیر نداشتند و مسافران آنها میتوانستند در طول ۳ ساعت مسافت بین لندن تا نیویورک را طی کنند.
نظرات