زمینه‌های کاری مهندسی صنایع

zamine karie sanaye

۱.مهندسی نرم افزار(Software engineering)

 استفاده از اصول مهندسی بجا و مناسب برای تولید و ارائهٔ  محصول نرم‌افزاری با کیفیت که قابل اطمینان و با‌صرفه بوده و بر روی ماشین‌‌های واقعی به طور کار‌آمدی عمل می‌کند.
مهندس نرم‌افزار اغلب شامل فرآیند خطی، تحلیل، طراحی، پیاده‌سازی و آزمون است؛ که با به کارگیری روش‌های فنی و علمی از علوم مهندسی موجب تولید نرم‌افزاری با‌کیفیت مطلوب در طول یک فرآیند انتخابی مناسب پروژه است.
کاربرد‌های مهندسی نرم‌افزار دارای ارزش‌های اجتماعی و اقتصادی هستند؛ زیرا بهره‌وری مردم را بالا برده است و سبب بهبود زندگی آن‌ها می‌شود. مردم با بهره‌گیری از نرم‌افزار، توانایی انجام کارهایی را دارند که قبل از آن برایشان شدنی نبود.

۲.هوشمندی کسب‌و‌کار یا هوش تجاری (Business Intelligence)

مجموعه‌ای از نظریات، روش‌ها، معماری‌ها و فناوری‌هایی است که برای تبدیل داده‌های خام به اطلاعات مفید و معنا‌دار استفاده می‌شود.
اطلاعات کسب‌و‌کار مقادیر بزرگ را برای شناسایی و توسعه فرصت‌های جدید به کار می‌گیرد. بهره بردن از فرصت‌های  جدید و اعمال یک استراتژی اثر‌بخش می‌تواند مزیت بازار رقابتی پایداری بلند‌مدت را به ارمغان آورد.
کارکرد‌های رایج فناوری هوش تجاری شامل؛ گزارش‌دهی(Reporting)، پردازش تحلیلی آنلاین(online analytical processing)،تجزیه و تحلیل(analytics)،داده‌کاوی(data mining)،پردازش رویداد‌های پیچیده(complex event processing) است.
فناوری BI می‌تواند مقادیر زیادی از داده‌های ساختار یافته و بعضاً بدون ساختار را برای کمک به شناسایی، توسعه و ایجاد فرصت‌های استراتژیک جدید تجاری، مدیریت کند؛ در واقع هدف این فناوری این است که پردازش و تفسیر آسان از داده‌های بزرگ را امکان پذیر کند.

۳.کلان داده

دارایی‌ها داده‌ای بسیار انبوه، پرشتاب(داده‌هایی که با شتاب بالا تولید می‌شوند) و یا گوناگون هستند که نیاز به روش‌های پردازشی تازه‌ای دارند تا تصمیم گیری، بینش تازه و بهینگی پردازش پیشرفته را فراهم آورند.
بزرگ داده‌ها حرکت کسب‌و‌کار و فرآیند چرخش کار در سازمان‌ها را مشخص می‌کنند. در این زمینه با داده‌های بزرگ و متمایز که دائماً از لحاظ حجم، رخ تولید و تنوع در حال تغییر هستند سر‌و‌کار داریم. نمونه‌هایی از کلان داده‌ها؛
گزارش‌های وبی، شبکه‌های حسگر، شبکه‌های اجتماعی، متن‌ها و سند‌های اینترنتی، اختر شناسی، مدرک‌های پزشکی، پژوهش‌های زمین شناسی و بازرگانی در اندازه‌های بزرگ و… .

۴.داده‌کاوی (Data Mining)

استخراج اطلاعات نهان با الگو‌ها و روابط مشخص در حجم زیادی از داده‌ها در یک یا چند بانک اطلاعاتی بزرگ گفته می‌شود.
داده کاوی، پایگاه و مجموعه‌های حجیم داده‌ها را در پی کشف و استخراج مورد تحلیل قرار می‌دهد.این‌گونه مطالعات و کاوش‌ها را در واقع می‌توان همان امتداد و استمرار دانش کهن و همه‌جا‌گیر “آمار” دانست.
داده کاوی که به عنوان ابزاری برای کشف جرائم، ارزیابی میزان ریسک و فروش محصولات به کار می‌رود؛ دربرگیرنده ابزار‌های تجزیه و تحلیل اطلاعات به منظور کشف الگو‌های معتبر و ناشناخته در بین انبوهی از داده‌ها است.
داده کاوی غالباً در زمینهٔ  تأمین امنیت ملی به منزلهٔ  ابزاری برای شناسایی فعالیت‌های افراد خرابکار شامل؛ جا‌به‌جایی پول و ارتباطات بین آن‌ها و همچنین شناسایی و ردگیری خود آن‌ها با بررسی سوابق مربوط به مهاجرت و مسافرت هاست.

برای دیدن پست‌ مربوط به این مقاله کلیک کن

مقالات مرتبط

روش کایزن چیست؟

یکی از ابزارهای مورد استفاده در مهندسی صنایع، متد کایزن هستش که کایزن، لغتی ژاپنی است که معنی بهبود مستمر میده.
مفهوم کایزن به ما میگه که حتی یک روز را هم نباید، بدون ایجاد بهبود در یکی از بخش‌های سازمان ، هر چند جزئی، بگذرونیم.
فعالیت های زیادی رو کایزن شامل میشه ، مثل :تمرکز بر‌مشتری، کنترل کیفیت جامع،علوم و تکنولوژی به روز ومدرن…

تکنیک اسکمپر

احتمالا پیش اومده که بخواین در ارائه‌ی خدمات ، افراد ، فرآیند یا تولید محصولات تغییری ایجاد کنید و یا اون را بهبود ببخشید،
اما پیدا کردن ایده‌‌ی جدید برای این کار سخت بوده باشه…
اینجاست که تکنیک‌های مختلف مثل #اسکمپر به کمک ما میان😃💡
امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را ببرین ؛)

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =