زندگی هرچقدرهم مشکل به نظر بیاید، بازهم می توانید در کاری موفق شويد، تنها نکته این است که هرگز، تسلیم نشوید
Stephen William Hawking
«زندگی نامه»
استیون هاوکینگ، دانشمند و محقق مشهور، در ۸ ژانویه سال ۱۹۴۲به دنیا آمد. او فیزیکدان نظری، کیهان شناس، نویسنده و مدیر تحقیقات کیهان شناسی است و تحصیلات خود را در دانشگاه کمبریج گذرانده . بخش اعظم شهرت او، به خاطر کتب هایش است ؛ از جمله کتاب های او ،کتاب تاریخچه زمان و کتاب طرح بزرگ است ؛همچنین به خاطر فعالیت در زمینه کیهان شناسی و گرانش کوانتومی، به ویژه دربارهٔ سیاه چاله شناخته شده است.
رسالهٔ دکترای استیون هاوکينگ ، با عنوان خواص جهانهای در حال بسط ، نوشته شده است . هاوکینگ ،در ۲۴ سالگي، زمانی که دانشجوی فوق لیسانس هال ترینیتی کمبریج بود، این پژوهش ۱۳۴ صفحهای را نوشت.
زمینهٔ پژوهشی اصلی وی کیهان شناسي و گرانش کوانتومي است. از مهم ترین دستاوردهای وی مقالهای است که به رابطهٔ سیاه چالهها و قانونهای ترمودینامیک میپردازد. او نشان میدهد که سیاه چالهها بعد از مدتی به وسیله ی زوجهای ذرات مجازی که در افق رویداد آن تشکیل میشود، نابود میشوند که همین زوج ذرات ، پیشبینی میکند که سیاه چالهها باید استیون از خود تابش کنند، که امروزه این امواج به نام تابش هاوکینگ (و گاهی تابش بکستين-هاوکینگ) خوانده میشوند.
مقالهٔ مشترک استیون هاوکینگ و پنروز که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد و ثابت کرد که اگر نسبیت عام درست باشد و جهان دارای آن مقدار ماده که مشاهده میکنیم باشد، باید تکینگی انفجار بزرگ در گذشته رخ داده باشد.
استیون هاوکینگ به بیماری به اسم اسکلروز جانبی امیوتروفیک مبتلا بود که نوعی خواب اندام محسوب میشود و چون هاوکینگ به علت ابتلا به بیماری ای ال اس (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک)، امکان تحرک نداشت، از سیستمی که با استفاده از هوش مصنوعی تولید شده بود برای صحبت کردن استفاده میکرد.
بیماری ای ال اس باعث تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم دستگاه عصبی مرکزی فرد میشود. به همین دلیل صدای او آهنگی رباتیک داشت. هاوکینگ اذعان میکرد که صدایش هنوز کمی رباتی است اما تأکید میکرد که به دنبال صدایی «طبیعیتر» نیست. اومی گفت: «این صدا حالا به نشانه من تبدیل شده و حاضر نیستم آن را با یک صدای طبیعی با لهجه بریتانیایی عوض کنم.» او میافزاید که شنیده ، کودکانی که به صدای کامپیوتری نیاز دارند، ترجیح میدهند صدایی شبیه به او داشته باشند. شرکت بریتانیایی سویفت کی ، در ساخت این دستگاه مشارکت داشتهاست. تکنولوژی هوش مصنوعی این شرکت (که در حال حاضر به عنوان اپلیکیشن صفحه کلید در تلفنهای هوشمند به کار گرفته میشود)، یادمیگرفت که هاوکینگ چطور میاندیشد و بر این اساس ، واژهای را پیشنهاد میداد که این دانشمند قصد استفاده از آن را داشت.
او در طول ۷۶ سال از زندگی خود ،کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی رو به یادگار گذاشت و در سال ۱۴ مارس ۲۰۱۸ درگذشت.
نظرات